It’s a wrap

Om jag skulle äga en en foodtruck som saluförde Wraps skulle denna pärla lätt stå med på menyn. Morotshummusen är galet god och i hop med de vitlöks fermenterade grönsakerna är det en succé!

Just till denna wrappen gjorde jag en snabbvariant av receptet där jag delade morötter i små bitar och kokade i saltat vatten. Sedan mixade jag morötterna och färdig Tahini med en halv kruka koriander.

Till det hela stekte jag lite Oumph där jag under stekningen successivt tillsätter vatten så att det blir lite sky.

Har du tid (vilket jag önskar att matlagning alltid kunde få) rekommenderar jag dig verkligen att göra egen tahini och rosta morötterna för det blir så mycket bättre!

Du behöver:

  • Olja, gärnaoliv
  • Kryddor, spiskummin, korianderfrö, paprikapulver, chili, rökt paprika. Alla eller utvalda
  • Citronjos
  • Sesamfrö (eller färdig tahini om så önskas)
  • Salt

Gör så här:

Rosta sesamfröna och morötterna var för sig. Jag föredrar rostad smak på sesamfröna framför tahinins lite torra och beska smak därför gör jag på detta viset. Sesamfröna 10-15 min i ugnen på 200*C. Morötterna samma temperatur i 30-40 minuter. Viktigt att de är mjuka. Mixa sesamfröna för sig tills de är helt mosade, tillsätt ev lite vatten efter hand. Lägg i morötterna, salt, kryddor, citron och olja. Mixa till en slät smet. Smak av med ev mer salt och citron. Servera kall eller varm som dipp, pålägg, tillbehör, plockmat osv.

Recepten kommer från Hans Svalin – Svalins Spis och får fritt delas.