Morotsbiffar

Morotsbiff med äpple och fänkålshack Rostad brysselkål med lönnsirapglace Grönkålsdressing med picklad gurka.

Gör en dubbel sats för dessa biffarna går inte av för hackor! Dessutom blir de bara godare dagen efter.

Du behöver

  • morot
  • lök medelstor
  • rapsolja att steka i
  • gult ärtmjöl
  • vatten
  • dillfrö malda, mejram
  • Salt, peppar
  • Svinn vatten och skal

 

Gör så här

Skala lök och morot. Skiva och bryn löken i hälften av oljan.
Riv morötterna grovt och låt dom fräsa och mjukna en stund i stekpannan med löken. Låt det svalna något.
Blanda vatten och ärtmjöl (om du vill använd 2 ägg istället).
Blanda allt, smaka av med salt och peppar. Forma biffar och stek sakta på medelstark värme 2-3 minuter på varje sida.

Recepten kommer från Hans Svalin Svalins Spis och får fritt delas